luni, 30 august 2010

Are you a good person?



Clipul de mai sus este postat pe canalul de Youtube deţinut de Ray Comfort, zis şi "bana man". Este cel mai greţos exemplu de propagandă creştină care poate fi imaginat. Tot clipul este foarte bine realizat, cartoon-ish, personajul principal este un tip foarte ok (îl cheamă Mr. Nice Guy), prezentatorul poveştii are o voce foarte caldă iar muzica este funny.

Şi atunci, de ce spun eu că este greţos? Nu pentru faptul că încearcă să-l vândă pe Jesus făcând apel la frică, ci pentru că îl forţează pe "convertit" să-şi asume "vinovăţia" prin auto-umilire. Practic tot filmul poate fi rezumat la: "Bă, ştii că eşti o lichea? Da? Atunci stai jos şi dă-ţi două palme.".
Meet mr. Nice Guy. You think you're nice? Well this guy is really nice! He's so nice, that if good people go to heaven, he'll be the first in line. 
Cam ăsta ar fi personajul principal, Mr. Nice Guy. Dacă oamenii buni ajung în rai, atunci el ar fi primul care să intre! Dar să vedem ce spune povestea:
- So, Mr. Nice Guy, have you kept the 10 commandments?
- Pretty much :)
- Do you mind if we take a look at them and... maybe see how nice you really are?
- Uh... ok :s
Oh boy, you know he's fucked, right? 
- Ok, here's the first one: "You shall not lie". Mr. Nice Guy, have you ever told a lie?
- Well... yeah, who hasn't?
- What do you call somebody who tells lies?
- A liar.

-
A liar, allright. How about another commandment? "You shall not steal". Have you ever stolen anything, even once?
- Nope.
- But you just told me you're a liar!

- Well, I did steal some candy once, when I was a kid.
- And what do you call someonea who steals?
- A thief.
- Allright, let's try another one.
Şi dacă bănuiţi că filmuleţul continuă la fel de greţos, atunci aveţi dreptate. Până la urmă, singurul lucru de care Mr. Nice Guy nu se face vinovat este acela că respiră oxigen şi expiră dioxid de carbon.

Bine, hai că mai spun încă una şi asta e foarte tare: "You shall not take the name of the Lord, your God, in vain - Să nu iei numele Domnului în deşert". Mr. Nice Guy merge pe autostradă şi un bezmetic din faţa lui opreşte prea brusc şi POC - accident. Reacţia lui Mr. Nice Guy? Oh, my **beep**! (pe bune, "beep", indivizii au cenzurat cuvântul "God").
- That, Mr. Nice Guy, it's called "blasphemy"!
Aoleu, o să arzi în iad pentru asta, Mr. Nice Guy :)
Tot filmuleţul se adresează acelui tip de creştin despre care nu ştii sigur dacă să-ţi fie scârbă sau milă. Iar despre autor nu ştiu ce să cred, dar bănuiesc că Ray Comfort face o grămadă de bani din activităţile lui de "evanghelizare".


P.S.: Motivul pentru care am dat un search pe Google pentru individul în cauză este acela că un blogger autohton care declară că ateii nu există, oferă câte un exemplar din "Dumnezeu nu crede în atei", scrisă de acelaşi Ray Comfort, unui număr de 10 atei care solicită acest lucru cu numele din buletin şi adresa completă
Întrebarea mea ar fi: dacă nu există atei, să înţeleg că domnul în cauză vrea să împartă la zero? Este pe deplin conştient de implicaţiile acestui gest?


duminică, 29 august 2010

Poza zilei

 


Nu ştiu de unde am poza, e salvată într-un folder ateist de-al meu, dar îmi place la nebunie mesajul. Bitches!

sâmbătă, 28 august 2010

Geneza după Leonard Susskind

Leonard Susskind este un nene foarte simpatic, născut în 1940, profesor de fizică teoretică la Stanford University, autor al unor cărţi şi cunoscut multora pentru "războiul" dus cu Stephen Hawking, război încheiat după enunţarea principiului holografic

Eh, cu ceva ani în urmă, nu ştiu exact câţi, vreo 5-6 probabil, acestui individ i-a venit o idee cu totul şi cu totul remarcabilă: "ce-ar fi dacă aş începe să predau fizică teoretică, fără metafore şi analogii - doar ecuaţii, unor amatori care au o pasiune pentru asta, dar nu au urmat studii în domeniu?". Şi pentru că Stanford este o instituţie de învăţământ americană, iar ei au marketingul în sânge, evident că toate aceste cursuri sunt filmate şi postate pe net.
Fiecare problemă din fizica modernă (mecanică clasică, cuantică, relativitate, mecanică statistică etc.) este abordată în circa 9-10 cursuri a o oră şi jumătate fiecare, cursurile în sine fiind "self-contained" în cea mai mare parte.
    Am urmărit cu maximă atenţie cele 8 cursuri despre cosmologie ale lui Leonard Susskind şi am constatat că ştiu foarte puţine lucruri despre teoriile moderne ale cosmologiei. Adică nici măcar big-bangul nu e ceea ce credeam eu că este şi cu siguranţă nu e ceea ce tovarăşii creaţionişti au impresia c-ar fi :)

    În primul curs, nenea Susskind ne povesteşte despre universuri 1-dimensionale care se extind sau se contractă, ne vorbeşte despre proprietatea universului de a fi omogen şi izotrop şi ne introduce conceptul de constantă Hubble. E de 10 ori mai interesant decât orice documentar Discovery, aşa că enjoy!



    P.S.: Ca alternativă la Youtube, puteţi găsi absolut toate cursurile înregistrate de Susskind şi pe Stanford Continuing Studies.

    vineri, 27 august 2010

    Biserica - organizaţie în stil mafiot.

    Şi asta nu o spun eu, ci o spun Paraziţii, inspiraţi probabil din prevederile Legii 39 /2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, conform art. 2, lit. a), grupul infracţional organizat fiind grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, care există pentru o perioadă şi acţionează în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

    Păi, să le luăm pe rând:
    1. Este grup structurat, format din trei sau mai multe persoane şi care există pentru o perioadă de timp?  Cam da, deci check.
    2. Acţionează în mod coordonat? Nu în sensul că fac balet sau înot sincron, ci în sensul că au sarcinile distribuite în cadrul organizaţiei (specializare), sunt organizaţi piramidal (organizaţia are un lider, secondat de locotenenţi care coordonează activităţile din teritoriu etc.), există  coordonare pe verticală şi cooperare pe orizontală, iar fondurile licite sau ilicite obţinute într-o perioadă dată de timp sunt transmise regulat, pe cale ierarhică, sub formă de procentaj din câştiguri, ca rată fixă sau pur şi simplu la cererea eşaloanelor superioare. check.
    3. Acţionează în scopul comiterii unei infracţiuni grave? În mod evident se face spălare de bani, infracţiune gravă prevăzută în aceeaşi lege. De altfel, prin simplul fapt că  niciun angajat al vreunei Biserici nu se află sub controlul fiscal al statului permite acestora să comită orice infracţiune (inclusiv contrabandă) iar sumele de bani astfel obţinute să fie reinvestite în terenuri, imobile sau orice altceva, oferind ca justificare trilogia nunţi/botezuri/înmormântări pentru care  nu taie chitanţă, deci nu pot fi prinşi cu minciunica.
      Asta ca să nu mai vorbim de evaziune fiscală şi nu mă refer doar la  sus-menţionatele chitanţe, ci şi la evaziunea fiscală de mai mică amploare dar la fel de importantă în contextul actual (hint: criza). Oricum, check.
    4. Infracţiunile în cauză sunt comise în scopul obţinerii unor beneficii financiare sau materiale? Logic, că doar nu comit infracţiuni întru slava lui Dumnezeu. check.
    E haios, nu? Şi la fel de haioase sunt şi  influenţarea deciziei politice şi încălcările repetate ale prevederilor Legii 489 / 2006 privind libertatea religioasă sau ale Constituţiei României, chestiuni care, evident, nu sunt prevăzute în Legea 39/2003, dar sunt comise tocmai pentru ca organizaţia să-şi asigure protecţia necesară pentru obţinerea beneficiilor financiare sau materiale precizate în lege.

    În fine.