vineri, 27 august 2010

Biserica - organizaţie în stil mafiot.

Şi asta nu o spun eu, ci o spun Paraziţii, inspiraţi probabil din prevederile Legii 39 /2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, conform art. 2, lit. a), grupul infracţional organizat fiind grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, care există pentru o perioadă şi acţionează în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

Păi, să le luăm pe rând:
  1. Este grup structurat, format din trei sau mai multe persoane şi care există pentru o perioadă de timp?  Cam da, deci check.
  2. Acţionează în mod coordonat? Nu în sensul că fac balet sau înot sincron, ci în sensul că au sarcinile distribuite în cadrul organizaţiei (specializare), sunt organizaţi piramidal (organizaţia are un lider, secondat de locotenenţi care coordonează activităţile din teritoriu etc.), există  coordonare pe verticală şi cooperare pe orizontală, iar fondurile licite sau ilicite obţinute într-o perioadă dată de timp sunt transmise regulat, pe cale ierarhică, sub formă de procentaj din câştiguri, ca rată fixă sau pur şi simplu la cererea eşaloanelor superioare. check.
  3. Acţionează în scopul comiterii unei infracţiuni grave? În mod evident se face spălare de bani, infracţiune gravă prevăzută în aceeaşi lege. De altfel, prin simplul fapt că  niciun angajat al vreunei Biserici nu se află sub controlul fiscal al statului permite acestora să comită orice infracţiune (inclusiv contrabandă) iar sumele de bani astfel obţinute să fie reinvestite în terenuri, imobile sau orice altceva, oferind ca justificare trilogia nunţi/botezuri/înmormântări pentru care  nu taie chitanţă, deci nu pot fi prinşi cu minciunica.
    Asta ca să nu mai vorbim de evaziune fiscală şi nu mă refer doar la  sus-menţionatele chitanţe, ci şi la evaziunea fiscală de mai mică amploare dar la fel de importantă în contextul actual (hint: criza). Oricum, check.
  4. Infracţiunile în cauză sunt comise în scopul obţinerii unor beneficii financiare sau materiale? Logic, că doar nu comit infracţiuni întru slava lui Dumnezeu. check.
E haios, nu? Şi la fel de haioase sunt şi  influenţarea deciziei politice şi încălcările repetate ale prevederilor Legii 489 / 2006 privind libertatea religioasă sau ale Constituţiei României, chestiuni care, evident, nu sunt prevăzute în Legea 39/2003, dar sunt comise tocmai pentru ca organizaţia să-şi asigure protecţia necesară pentru obţinerea beneficiilor financiare sau materiale precizate în lege.

În fine.

Un comentariu:

  1. Pai in teologia crestina dumnezeu e pe post de sef de mafie. Au avut de unde invata popii cum se face treaba.

    RăspundețiȘtergere